Restauranger, havsbad, strövområden, golf , närhet till Österlen och Köpenhamn gör Abbekås till en perfekt utgångspunkt på den sydliga semestern. Närmsta affär finns i Skivarp, det är 3,5 km till Tores Allköp (ICA) som har allt du behöver! Till den mysiga sommarstaden Ystad är det 15 km.

Restauranger

Nere i hamnen finns Bongska Huset med god mat i fint och mysigt läge 300 meter från oss.

Mitt i byn längs kustvägen finns Dinah’s place med väldigt prisvärd och god mat. 300 meter från oss

Och missa inte de goda pizzorna och maten på Abbekås Golfklubb. 1,5 km från oss.

Hamnen

Abbekås hamn är en hamn med gamla anor. Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del. Hamnen består av en inre hamnbassäng som används av yrkesfiskarna. Den yttre hamnen används för fritidsbåtar och gästbåtar. På hamnområdet finns duschar, toaletter, tvättmaskin och pentry samt biljettautomat för gästbåtar.

Bad

I Abbekås vackra hamn kan du ta ett dopp från badstegen, bara några minuters promenad från Abbe Gård. Föredrar du strandbad så hittar du barnvänliga Mossbystrand, en av Sydkustens vackraste stränder, långgrunt med vit och fin sand, bara 600 m från oss (Bild från Tripadvisor)

Abbekås golfklubb

Den fina och populära golfbanan är öppet året runt. Abbekås Golfklubb

Gås i Abbekås

För länge sedan gick en dam med sina gäss vid Fiskarevägen i Abbekås. Två herrar gick förbi och den ene sade – ”det var en grann gås, vad heter den?”,  ”Joakim” svarade damen.  Det var Edvard Persson som hade frågat om gåsen. Sedan blev det bekant musik:

Det fanns en gås i Abbekås som hette Joakim”