Staffan Hellstrand 10 augusti

295 kr

UTSÅLT!

Staffans Hellstrands konsert blir en odyssè genom hans 30-åriga karriär som soloartist med både kända och mer udda låtar. Dessutom en miniversion av hans senaste platta ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” där alla låtar kretsar kring ett dramatiskt mordfall 1836 då bryggardrängen Carl Pehrsson slog ihjäl sin sadistiske arbetsgivare för att sedan dömas till döden och avrättas i Stockholm i augusti 1836.

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz.

Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden.

”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister. Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler – till och med det svenska fotbollslandslaget.

I november 2020 släppte han albumet ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” ett temaalbum där samtliga låtar bygger på en dramatisk historia som utspelade sig 1836 i huset där Staffan bor i Stockholm. Samtidigt släpptes boken ”Du går alltid ensam – texter 1985-2020”, en samling med alla Staffan sångtexter, självbiografiska avsnitt och ett förord av Lars Norén som var ett stort fan av Staffans text och musik.

 

Maria Eggeling inleder kvällen.

 

I vårt café finns det god mat och öl/vin/alkoholfria alternativ. Vi har öppet mellan 17:30:00 – 22.00 denna kväll. Staffan börjar spela cirka 19:30.

Välkomna!

Slut i lager